KLASSIK WAREHOUSE
JORISVEJ 11
2300 KØBENHAVN S
(+45) 33 33 90 60
KLASSIK COPENHAGEN
BREDGADE 3
1260 KØBENHAVN K
(+45) 33 33 90 60


Nanna Ditzel 1920-2005

Nanna Ditzel var dansk. Og hun var et international navn. Siden hun i 1946 åbnede sin første tegnestue, har hun sat former på vores tilværelse.

Nanna Ditzels møbler har de kvaliteter der skal til for at gøre sig gældende, og de er både smukke og funktionelle.

Efter studentereksamen fra Aurehøj læste hun ved Kunsthåndværkerskolen. Herfra udgik hun i 1946 og samme år giftede hun sig med arkitekt Jørgen Ditzel og de to etablerede sammen tegnestue. Jørgen Ditzel døde i 1961. Efter hans død førte hun tegnestuen videre alene – i en årrække med adresse i London.

Nanna Ditzel vakte opsigt med sine møbler i polyester og glasfiber. Som det gælder for flere andre i den generation af meget store danske møbelarkitekter, som Nanna Ditzel tilhørte, er der en særlig karakter af enkelhed og humanisme over hendes smukt formede møbler. Det er et generelt karakteristika for hendes værker, at de besidder en stor ynde og lethed. De er indlysende inventar i en moderne verden. De forskønner hverdagen og beriger tilværelsen. De har et skulpturelt udtryk. Men de er også gode at sidde i. Det er langtfra altid, de to kvaliteter forenes i et og samme produkt.

Hun har også designet tekstiler og smykker til Georg Jensen og hun er medforfatter til bogen "Danske Stole", der udkom i 1954. Hun har udstillet i en lang række byer over det meste af Europa og herhjemme naturligvis på Kunstindustrimuseet og Royal Copenhagen samt på Trapholt i Kolding.

Hun har arrangeret udstillinger i ind- og udland for bl.a. Dansk Kunsthåndværk og Den Permanente og fundet tid til at lægge et stort arbejde i sit fags faglige fora som f. eks. bestyrelserne af Dansk Designcenter, Møbelfonden, Snedkernes Efterårsudstilling og Georg Jensen Fonden ligesom hun har været formand for Statens Kunstfonds udvalg for design og kunsthåndværk.

Blandt adskillige velfortjente skulderklap kan nævnes Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfonds Hæderspris, Dansk Designråds Årspris, Kunsthåndværkerrådets Årspris og Thorvald Bindesbøll Medaljen.

Designere -> Nanna Ditzel
Roxy Klassik køber og sælger møbler af Nanna Ditzel, Finn Juhl, Wegner, Arne Jacobsen o.m.a.

Klik på et billede for at se et stort foto, og en nærmere beskrivelse.
Nanna & Jørgen Ditzel/
Wengler / Fen-Kong.
Kurvemøbler tegnet ca. 1957.
4 skamler og 1 bord med glasplade.
Yderst sjældent.
Enkelte småskader på flet.
Varenummer. 4002302
Kontakt os vedrørende pris
nr.4002302