KLASSIK WAREHOUSE
JORISVEJ 11
2300 KØBENHAVN S
(+45) 33 33 90 60
KLASSIK COPENHAGEN
BREDGADE 3
1260 KØBENHAVN K
(+45) 33 33 90 60


Arne Vodder  1926 -2009

Den danske arkitekt og designer Arne Vodder er blandt de mest indflydelsesrige skandinaviske arkitekter i midten af århundredet. Hans smukke designs var pæne, detaljerede, beskedne i deres udtryk, og næsten uden undtagelse baseret på naturlige materialer.

Palisander og teak, i henhold til mode dengang, synes at have været de foretrukne materialer. I dag er Vodder måske mest værdsat, for netop sine smukke palisander og teak skænke designet i 1950erne og 60erne og produceret af Sibast Møbler.

Arne Vodder blev undervist af Finn Juhl, hans ven og kommende samarbejdspartner, og designede en række af møbler møbler i 1950erne and 1960erne, der for alvor gjorde Danmark kendt for international design. Hans Navn er ikke kendt herhjemme i samme grad som andre arkitekter såsom Børge Mogensen and Arne Jacobsen.

Stilen er enkel og beskeden og naturmaterialerne får lov at træde frem i designets rene linjer. Særligt kendt er hans palisander skænk, hvor skufferne foran er udformet således at der ikke er behov for håndtag, samtidig med de funger som dekoration i sig selv. Skænken illustrerer langtidsholdbarhed, hvilket prægede Vodders design, med hans blanding af materialer. Eksempelvis kombination af eksotisk træ og farvede paneler.

Fra 1950'erne arbejdede Arne Vodder for møbel producenten Sibast, hvor en række kontormøbler,
der fik succes, især på det amerikanske marked, blev produceret. Dette til en sådan grad at hans fans talte Præsident Jimmy Carter og Libyens berygtede Leder Muammar Abu Minyar al-Gaddafi.


Designere -> Arne Vodder
Roxy Klassik køber og sælger møbler af
Arne Vodder, Arne Jacobsen, Børge Mogensen, Finn Juhl, Wegner o.m.a.

Klik på et billede for at se et stort foto, og en nærmere beskrivelse.
Arne Vodder / Sibast Furniture.
Bord.
Rosentræ.
Pæn brugt stand.
Varenummer. 4001968
Pris: 9.000,- DKK
nr.4001968